Trin 6: Svære følelser og tanker der ‘fanger os’

0%

​Hav fortsat fokus på at håndtere det du oplever indeni

​Ikke fordi det skal fylde dig eller have dit konstante fokus. Tværtimod.

Det vi ikke vil se, ikke kan rumme er det der kommer til at styre os. De blinde vinkler og de gamle hverdags-traumer er det der bliver vores indre følelsesmæssige virkelighed og derfor det vi lever ud fra og handler ud fra.

For virkelig at være fri og tilstede med et åbent hjerte, skal du rydde op indeni. Ligesom vi støvsuger hjemme, er det ikke noget vi bare gør en gang for alle og så er der aldrig noget der reagerer i os mere.

Livet bliver aldrig færdig med at udfordre dig.
Har du en periode hvor der er ro på og glæde i hverdagen, så fantastisk! Fejr det. Nyd det. Og vær klar på at der kommer en dag igen hvor du bliver reaktiv på noget eller nogen. Gør dig selv parat til at turde og ville opdage det.

Målet med compassion strategier
er ikke at blive en anden end du er. Det er snarere at blive venner med alle sider af dig. Målet er at blive 'et medfølende rod'. Altså et menneske på alle måder, fuldt og helt. Med evnen til at møde dig selv og andre med et åbent hjerte og ønsket om at lindre og berolige, når noget er svært.

Du kan sikkert se dig selv mere i een af følgende situationer:

​Er alt roligt i dit liv lige nu?

​Så nyd det, og spørg dig selv:
Hvor er der situationer jeg reagerer i, som kunne være rart for mig at være mere fri i? Hvilke følelser er på spil? Hvordan kan jeg committe mig til at tage vare på mig selv og min egen indre oprydning også i denne situation?

Oplever du følelser der er svære?

​Så gå enten til Genvejen 'Overvældet' her
Eller til modul 8 i 'S-Å om Self-Compassion' lige her