Trin 4: Venlighed og medfølelse

0%

​Venlighed og medfølelse er essensen

​Nu hvor du har været igennem de foregående trin, er du på vej et skridt dybere ind i ​compassion-strategierne.

Du kender nu kurserne 'A-Å om Self-Compassion' og 'Indre styrke med compassion-strategier'. Så du ved hvor du kan gå tilbage og opfriske de enkelte elementer eller øvelser.

Skridtet videre herfra, er at kunne opdage og bruge elementerne ind i din hverdag. Her er et par eksempler på hvordan du kan have fokus fortløbende på venlighed og medfølelse:

  • Essensen af al træning i compassion, er at nære og kultivere en varm og støttende respons overfor både dig selv og andre. Det er lettere sagt end gjort, så hold fast i din opmærksomhed og nysgerrighed. Brug de her to spørgsmål til at scanne din hverdag for situaitoner hvor du med fordel kan bruge compassion-strategierne:
    - Hvor kommer gamle automatiske mønstre ind og gør dig uopmærksom eller reaktiv fra ubevidste sider?
    - Hvad reagerer du på, som andre gør (eller ikke gør)? Og hvordan kan du blive ved at tage hånd om dine indre reaktioner, så du ikke mister kontakt til dig selv og andre?
  • ​Se mere af sårbarheden i dig selv og andre. Ikke for at dyrke den, men for at støtte den der er bag ved. For at støtte den der oplever noget sårbart elelr svært i det enkelte øjeblik. Vi kommer aldrig af med sårbarheden, og det skal vi heller ikke. Til gengæld kan vi  træne evnen til at være med sårbarheden i både os selv og andre, så vi kan stå i situationer med et åbent og modigt hjerte.
  • Forny din egen daglige praksis. Hvordan kan du bedst holde fast i tilgangene? Jeg foreslår at du holder fast i grupper der støtter dit fokus på compassion. F.eks. i Forum. F.eks. i de tema-dage jeg arrangerer. F.eks. ved at mødes og dele reflektioner med venner og kolleger der også kender til strategierne.